Το 3DHUB στην πασαρέλα!

Ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης είναι ένας γνωστός και εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας με πολύχρονη παρουσία στις ελληνικές και ξένες πασαρελες, πάντα παρουσιάζοντας κάτι πρωτοποριακό.

Στη φετεινή AXDW o Κωνσταντίνος παρουσίασε στο κοινό μια άκρως ανατρεπτική συλλογή, η οποία ήταν βασισμένη στο μαθηματικό θεώρημα του »π». Σαν σύγχρονος Πυθαγόρας,  έδειξε πως οι αριθμοί μπορούν να»μεταφραστούν » σε μόδα και οι δημιουργίες του απέσπασαν άριστες κριτικές. To ανατρεπτικό αυτό show είχε και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, τα αξεσουάρ, τα κοσμήματα και οι ζώνες που συνόδευαν τα ρούχα ήταν 3D printed από εμάς. Και σαν φινάλε, η μεγαλύτερη έκπληξη που ενθουσίασε το κοινό, το πρώτο 3D printed ρούχο στην Ελλάδα με το οποίο έγινε το φινάλε του show!

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

Project π – Konstantinos Mitrovgenis Athens Xclusive 2015 from Antonis Sotiropoulos on Vimeo.

Tα αξεσουάρ

To concept της φετεινής του επίδειξης αφορούσε όπως είπαμε το «π» και την όλη φιλοσοφία πίσω από τη μαγεία των αριθμών και τη σχέση τους με τη γεωμετρία. Συνεπώς κληθήκαμε να τυπώσουμε δεκάδες αξεσουάρ, σκουλαρίκια, μενταγιόν, ζώνες και δαχτυλίδια, όλα εμπνευσμένα από το «π», μπρασελέ με τα 1500 πρώτα ψηφία του, σπείρες, τρίγωνα και άλλες γεωμετρικές δομές, αλλά και αξεσουάρ με βάση το λογότυπο του Κωνσταντίνου.

Το μπούστο

Η υλοποίηση του πρώτου τρισδιάστατα εκτυπωμένου ρούχου στην Ελλάδα έγινε σε τρία σκέλη. Πρώτα σαρώσαμε τρισδιάστατα στις εγκαταστάσεις μας ένα μοντέλο ώστε να το πάρουμε τις γραμμές του σώματός της σα βάση για την σχεδίαση του ρούχου και μετά να επέμβουμε για να κάνουμε τις όσες αλλαγές προέβλεπε το τελικό σχέδιο για να υπηρετηθεί το συγκεκριμένο concept!

mitrovgenis_bust_scan-design

Στη συνέχεια χρησιμοποιόντας το ZBrush και το 3ds Max πραγματοποιήσαμε ψηφιακά το σχέδιο που είχε οραματιστεί ο Κωνσταντίνος. Το σχέδιο τελείωσε Παρασκευή 27/3 και το show ήταν τη Δευτέρα 30/3 στις 22.00… Και όπως βλέπετε το σχέδιο είχε βγει υπερπαραγωγή!

Τρίτο στάδιο

Το τελευταίο και πιο δύσκολο στάδιο αφορούσε την υλοποίηση του μπούστου. Λόγω του μεγάλου πληθωρικού του μεγέθους δεν χωρούσε να τυπωθεί αυτούσιο σε κανέναν εκτυπωτή και έτσι το σχέδιο τεμαχίστηκε ψηφιακά σε 20 κομμάτια τα οποία συνολικά απαιτούσαν περισσότερες από 100 ώρες εκτύπωσης στους Zortrax M200 του εργαστηρίου μας!

Κάθε κομμάτι μόλις εκτυπωνόταν έπρεπε να υποστεί επεξεργασία, να κολληθεί στη σωστή θέση, τριφτεί η ένωση για να γίνει «αόρατη» και έπειτα φυσικά να βαφτεί. Για τα τεχνικά της υπόθεσης να πούμε πως η εκτύπωση έγινε σε λευκό Z-ABS, η κόλληση έγινε με καθαρό ασετόν, έπειτα το μπούστο περάστηκε με ακρυλικό primer και τρίφτηκε για να λειανθεί και τέλος βάφτηκε με σατινέ σμάλτο και η τελευταία πινελιά δώθηκε με ένα περλέ βερνίκι.

Η επίδειξη

Επειδή πάντα υπάρχουν και ευτράπελα, να πούμε πως το τελευταίο κομμάτι τελείωσε να τυπώνεται της Δευτέρα στις 20.35 και συν το χρόνο να ενσωματωθεί, το μπούστο παραδόθηκε 15 λεπτά πριν την έναρξη του show!

Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε και το κυριότερο ενθουσίασε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην επίδειξη αλλά και τον ίδιο τον Κωνσταντίνο, τον οποίο ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία.

 

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr

AXDW 2015 Mitrovgenis 3DHUB.gr