Η F1 στα σχολεία και η συμμετοχή της Ace Racing Κύπρου

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο. Αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά.
 
Ο διαγωνισμός «F1 στα σχολεία»  (F1 in schools) απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 11 ως 18 ετών, οι οποίοι χωρίζονται σε ομάδες 3-6 ατόμων με σκοπό να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα όχημα-μινιατούρα. Αυτό το πετυχέουν χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο σχεδίασης με υπολογιστή (Computer-aided design – CAD) που δημιουργήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό (F1 Virtual Wind Tunnel – F1 VWT). Τα οχήματα αυτά κινούνται μέσω μικρών μηχανών που καίνε CO2 και τρέχουν πάνω σε έναν «αυτοκινητόδρομο» μήκους 24 μέτρων, ενώ η διαδρομή τους χρονομετράται μέσω υπολογιστών.

Πρόκειται για μια διεθνή  πρωτοβουλία μη  κερδοσκοπικού  χαρακτήρα  που  υποστηρίζεται  από  τα  Υπουργεία  Παιδείας πολλών χωρών. Σκοπό να  εισάγει  νέους ανθρώπους στην  επιστήμη  και στις  εφαρμογές  της. Επιπρόσθετα αναδεικνύει  τα  οφέλη για  κάθε  νέο/νέα  που  θα  ακολουθήσει  τον  δρόμο  της  τεχνικής  και επαγγελματικής  εκπαίδευσης.

Με  το Πρόγραμμα  “F1 στα  Σχολεία”, μέσα από  τον σχεδιασμό  και  την  κατασκευή μοντέλων αγωνιστικών αυτοκινήτων, οι μαθητές εκπαιδεύονται, με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο στις Φυσικές Επιστήμες και τις εφαρμογές τους,  τις Νέες Τεχνολογίες Πληροφορικής, τις Μηχανικές Κατασκευές και τα  Εφαρμοσμένα Μαθηματικά και κατανοούν έννοιες όπως η Αεροδυναμική,  η Βιομηχανική Παραγωγή,   η Μηχανική,  η Ανάλυση Αποτελεσμάτων και  οι Δοκιμές Ελέγχου.

 

Η Ace Racing είναι μια ομάδα που αποτελείτε από 6 μαθητές της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο φετινό F1 in Schools στη Κύπρο.
Μέσα από τον διαγωνισμό, ενθαρρύνονται να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σε τομείς όπως την Φυσική, τον Σχεδιασμό και Τεχνολογία, και στην επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη μάρκα και ένα αυτοκινητάκι υψηλής επίδοσης.
Ο στόχος τους είναι να πάνε στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς στη Σιγκαπούρη και να αντιπροσωπεύσουν το νησί τους στον διαγωνισμό.
Μέσω της χρήσης της 3D εκτύπωσης, μπορούν να δημιουργήσουν εξαρτήματα υψηλής ποιότητας που είναι ακριβή στο χιλιοστόμετρο και ελαφριά. Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την κατασκευή εξαρτημάτων μικρού όγκου, όπως πρωτότυπα και εξειδικευμένα εξαρτήματα για αγωνιστικά αυτοκίνητα.
Εμείς στο 3DHUB.com.cy θα είμαστε δίπλα στην ομάδα Ace Racing, ώστε να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα και να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία!