Εκπαίδευση

Το 3D Printing στην Εκπαίδευση 3dhub.gr
Το 3D Printing στην Εκπαίδευση 3dhub.gr

H τρισδιάστατη εκτύπωση αποτελεί μια σπουδαία επανάσταση και η παρουσία της γίνεται όλο και εντονότερη μέρα με την μέρα στους τομείς της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης. Επομένως, η επαφή των μαθητών με αυτό το είδος τεχνολογίας, το οποίο και εφαρμόζεται με συνεχώς αυξανόμενη συχνότητα, είναι σημαντική δεδομένου ότι τους προετοιμάζει για το μέλλον.

Το 3D printing και το περιβάλλον γύρω του διευκολύνει τον μαθητή στην εκμάθηση πιο σύνθετων εννοιών και τους εφοδιάζει με νέα “εργαλεία”. Οι μαθητές μπορούν να αγγίζουν τις έννοιες που εξηγούνται στην τάξη, όπως για παράδειγμα διάφορα γεωμετρικά σχήματα.

Το 3D Printing στην Εκπαίδευση 3dhub.gr

Γιατί η τεχνολογία αυτή είναι τόσο σημαντική για την εκπαίδευσή?

  1. Η κατ’οίκον τρισδιάστατη εκτύπωση εξελίσσεται και γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη. Οι δάσκαλοι δεν πρέπει να αγνοούν την τεχνολογία αυτή. Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα πρέπει να γνωρίσουν αυτήν την τεχνολογία η οποία και θα διατελέσει σημαντικό ρόλο στην μελλοντική αγορά εργασίας.
  2. Μέχρι τώρα, οι μαθητές συνήθως δουλεύουνε την “αφαιρετική κατασκευή”, δηλαδή δουλεύουν με ένα κομμάτι υλικού και αφαιρούν μέρη αυτού. Μια άλλη μέθοδος “δημιουργίας” είναι αυτή με τη χρήση πηλού. Με την τρισδιάστατη εκτύπωση χρησιμοποιείται προσθετική κατασκευή όπου η διάθεση απορριμμάτων είναι μηδενική.
  3. Η τρισδιάστατη εκτύπωση ανοίγει τον δρόμο στην επαναληπτική σχεδίαση. Οι μαθητές σχεδιάζουν το δικό τους προϊόν το οποίο με την εκτύπωσή του μπορεί άμεσα να τροποποιηθεί και να βελτιωθεί.
  4. Η χρήση του είναι εφαρμόσιμη σε ποικίλα μαθήματα.
  5. Χάρη στον συνδυασμό του προγραμματισμού, της ηλεκτρονικής καθώς και της τρισδιάστατης εκτύπωσης, οι μαθητές μπορούν να κάνουν πολλές εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της ρομποτικής, δομικής και διαφόρων εφευρέσεων που γίνονται στο σπίτι και βοηθούν στην βαθύτερη γνώση του πως λειτουργούν τα πράγματα.
  6. Ο σχεδιασμός, η τρισδιάστατη εκτύπωση και η εκπαιδευτική ρομποτική βελτιώνουν την προσωπική εκμάθηση και τις δεξιότητες σκέψης, δημιουργώντας δημιουργικούς, σκεπτόμενους και στοχαστικούς μαθητευομένους δεδομένου ότι διδάσκονται οι μαθητές μέσω της εξάσκησης. Εξάλλου, είναι γνωστή ως εκμάθηση μέσω εξάσκησης.

Το σίγουρο είναι πως η τεχνολογία αυτή έχει έρθει για να μείνει και θα τη συναντούμε όλο και περισσότερο σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας. Είναι ένας κλάδος που θα καθιερωθεί γιατί θα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα. Η δυνατότητα να εντρυφήσουν τα παιδιά στην χρήση της από νωρίς θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την μελλοντική τους εκπαιδευτική και επαγγελματική πορεία, κάτι εύκολα αναγνωρίσιμο και από τους γονείς, δηλαδή τους πελάτες σας. Επίσης συνδυάζει με έναν πραγματικά εντυπωσιακό τρόπο την εκμάθηση με την ψυχαγωγία, καλλιεργεί τη δημιουργικότητα των μαθητών, ενισχύει τη συνεργατικότητα και την κριτική σκέψη και είναι κάτι που σίγουρα θα κρατήσει καθηλωμένους τους σπουδαστές κάθε ηλικίας.

Το 3D Printing στην Εκπαίδευση 3dhub.gr

Η εισαγωγή του 3D printing και των σχετιζόμενων τεχνολογιών στο σχολικό πρόγραμμα δίνει στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για την βελτίωση της δημιουργικότητάς τους και της φαντασίας τους. Είναι μια πρακτική διαδικασία κατά την οποία οι μαθητές συμμετέχουν ενώ δημιουργούν αντικείμενα, εκπαιδευτικά μικρο-ρομπότ ή ακόμη και καθημερινής χρήσης αντικείμενα: από μια απλή εκτύπωση των αρχικών τους μέχρι και ένα πολυσύνθετο μολύβι. Το 3D printing ενασχολεί τα παιδιά και τους δημιουργεί την επιθυμία για δημιουργία μιας και η απόκτηση του ολοκληρωμένου αντικειμένου αποτελεί την επιβράβευση της εκτύπωσης.

Το 3D Printing στην Εκπαίδευση 3dhub.gr

Γνωρίζοντας τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει η τρισδιάστατη εκτύπωση στην εκπαίδευση, έχουμε δώσει πολύ μεγάλη σημασία στο να διαμορφώσουμε προτάσεις ιδανικές για εκπαιδευτικές επιχειρήσεις που έχουν στόχο να καινοτομήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Θα χαρούμε να σας συναντήσουμε και από κοντά για μια πιο ενδελεχή ανάλυση των προσφερόμενων από εμάς εξοπλισμών και υπηρεσιών ώστε να μπορέσετε να εξελιχθείτε εντάσσοντας το 3D Printing στην επιχείρησή σας με προσιτές αλλά αξιόπιστες επιλογές.

 
$zopim( function() { })
Facebook